Важно за началото на месец септември

29.08.2017

НАП Сливен с нови банкови сметки от 1.09.2017

На сайта на НАП, преди няколко дни, се появи следното съобщение:

Oфис на НАП Сливен с нови банкови сметки от 1 септември

24 Август 2017

Офис на НАП Сливен ще има нови банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски. От 1 септември всички плащания от дружества, регистрирани на територията на офис на НАП Сливен, както и от физически лица с постоянен адрес там, трябва да стават по новите сметки. В случай на превод по закрита банкова сметка на НАП, наредените средства ще бъдат върнати на платеца от неговия доставчик на платежни услуги.

Промяната на банковите сметки се налага поради прекратяване на договора за обслужването му по желание на Уникредит Булбанк АД. За това, както и за да се осигури безпроблемното преминаване към обслужване от новата финансова институция, в периода от 28.08.2017 г. до 01.09.2017 г. банковите гишета в офис на НАП Сливен няма да работят.

Плащанията към настоящите сметки на офис на НАП Сливен до 31 август могат да се извършват от всеки доставчик на платежни услуги до крайния час, определен от него, за приемане на платежни нареждания за изпълнение през същия работен ден.

Повече информация за новите сметки очаквайте на 1 септември на интернет страницата на НАП и в рубрика „Плащане“.

Оригиналът можете да видите тук

В ПАСОСС-Работни заплати (версия 170616.1 вкл.) са заложени банковите сметки на НАП Сливен, които са актуални до 31.08.2017 г. Новите сметки ще бъдат отразени в следващата версия, която ще пуснем през втората половина на м. септември по следните причини:

  1. В момента работим по отстраняване на грешки при болнични, свързани със застъпване поради преиздаване, попадането им в празнични дни и други специфични условия. Тези грешки бяха трудно фиксирани, промените са тежки за програмиране, искаме да ги довършим спокойно и да сме сигурни в коректността на версията.
  2. От 4 до 11 септември, почти целият екип ПАСОСС ще бъде извън страната. На фирмените телефони остава дежурен за спешна помощ.
  3. Към момента, новите сметки на НАП Сливен не са известни, а 1 септември е в петък.

Потребителите, които имат плащания към НАП Сливен и желаят да подготвят платежните нареждания с версия 170616.1 (или по-стара) на ПАСОСС-Работни заплати, могат да направят това, като коригират сметките ръчно, преди самия печат на платежните документи:

(Функции
Платежни документи Параграфи (или Лични) > екрана преди самия печат)

Платежни нареждания, параграфи, банкови сметки

 

Внимание! Важно!Като се извиняваме за причиненото неудобство ви молим да забавите всички ваши въпроси и консултации, които могат да изчакат, до 12.09.2017г. (вторник). При неотложни обстоятелства не се притеснявайте да ни потърсите своевременно.

Коментари са забранени.